Tallilla tapahtuu

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta parhaimmillaan tarjoaa haasteellisen oppimisympäristön hevosineen ja muine eläimineen sekä ihmisineen. Yhteisöllisyyden, vertaistuen ja yhteenkuuluvuuden tunteet sekä keskittymiskyvyn ja oman itsetunnon kehittäminen on mahdollista suunnitelmallisen hevostoiminnan avulla.


Hevosen tunteminen ja käsittely maasta käsin on ehdoton edellytys kaikelle muulle hevostoiminnalle. Tallilla voidaan varata aikaa hevosen päivittäisen hoidon ja ruokinnan perusteisiin, terveen hevosen tunnusmerkkeihin ja ensiapuun sairastapauksissa; milloin on syytä kutsua eläinlääkäri tai kengittäjä paikalle?

Jos on jo ongelmia maasta käsin tehdyssä työssä, voi tulla vaikeuksia luottaa hevoseen ratsailla tai ajaen siksi ohjasajon pitäisi kuulua jokaisen hevosen viikoittaiseen ohjelmaan, siinä voi helposti kontrolloida hevosen kuntoa, suorituskykyä ja vireystilaa. Ja ennen kaikkea luottamussuhde hevoseen kasvaa.

Ratsastustunteja ja -kursseja pienryhmissä yksilöllisistä lähtökohdista, omalla tai tallin hevosella
Valjakkoajo kuuluu tallin toimintaan, se on Hannan "intohimo" ja "haave" päästä taas takaisin valjakkoajon kilpakentille. Monipäiväisiin kilpailuihin valmistautuminen ja osallistuminen on kuin upeaa juhlaa!! Pääsee kokeilemaan onko vuoroin räntäsateessa ja auringonpaisteessa tehty pohjatyö kohdallaan, onko hevonen rento ja hyväntuulinen kilpailun loppuun asti!?
Muita tapahtumia, esimerkiksi polttariporukoille ja virkistysretkiä työpaikan "hevoshulluille" tilauksesta. Jamirallilla onnistuu hiihtoratsastus ja toivon mukaan tamma Ynnäke kuntoutuu varsalomilta kesän hääkyydityksiin!