Muut eläimetKoivulassa asuu myös hyötyeläimiä. Kirsti-Ilona, Lyyli ja Lilli munivat ihania munia ja kukot Veetos sekä Raasu vahtivat kanojaan. Kanalauman touhua ja kuopsuttelua pihalla on mukava ja rentouttava seurata, kuka on kenen kaveri ja mistä ruoasta, herkusta, kukakin pitää..

Koivulan kissat, Maija ja Murunen pitävät huolen, ettei ylimääräinen hiiri tai rottalauma muuta tallinylisille. Mutta kissoista on paljon muuhunkin. Niiden tärkein tehtävä on olla sylissä ja kaiken tekemisen tiellä sekä mennä talon ovesta jokaisella ovenavauksella ulos tai sisään. Koivulassa kissat, koirat ja kanalauma elelevät sulassa sovussa keskenään, kanat koitetaan pitää talon ovien ulkopuolella! Hanna on ajatellut, että jos kaikilla maailman ihmisillä olisi oma kana tai edes oma poni, olisi maailma paljon hyväntuulisempi paikka elää. Ei tarvitsisi mellastaa kaduilla tai isojen ihmisten sotia; olisi muuta tekemistä.

Ehkä lemmikit ovat juuri siksi ihania ja tarpeellisia, että aina on jotain puuhaa tehtävänä jonkun toisen hyväksi? Ja kun saa valmiiksi, "saa aikaiseksi" saa myös itselleen hyvän mielen?